Baby Spa Het quality time moment!

Toen ik een aantal jaar geleden op internet de Baby Spa zag dacht ik gelijk: dit wil ik naar Assen halen om een ultiem geniet moment tussen moeder/vader en kind te creëren. Eerst kijk je naar je baby die heerlijk aan het floaten is. Dit zorgt voor ontspanning voor de baby maar ook zeker bij jou als ouder. Er is niets schattigers dan je baby zien floaten en genieten. Dit zal de band tussen jullie versterken omdat jij liefde voelt en dat zal uiten door je blikken en woorden of aanrakingen. Daarna volgt een babymassage waarbij je jouw baby zacht en liefdevol gaat aanraken. Jullie gaan een uur optimaal van elkaar genieten en dit zal er voor zorgen dat jullie weer met een batterij vol liefde en energie naar huis gaan.

Tijdens een Baby Spa sessie staat de liefde voor jouw baby centraal.
Het is een fijn bindingsmoment voor en met jouw kindje.

De Baby Spa is exclusief voor baby’s vanaf 10 dagen tot 9 maanden oud.
Jouw baby en jij zijn van harte welkom in mijn praktijk. Ik neem alle tijd voor jullie om je alles uit te leggen en om ervoor te zorgen dat jullie je op je gemak voelen. Tijdens de Baby Spa sessie beschikken jullie als enige over de Baby Spa ruimte. Je hebt dus alle rust en ruimte en we volgen jouw baby.
Tijdens een floatsessie heeft je baby alle ruimte om zelfstandig en vrij te kunnen bewegen in het warme water in het bad. Dit versterkt de spierontwikkeling. Tevens heeft het een positieve invloed op de bloedsomloop en op de neurologische ontwikkeling van je baby. Ook wordt de longcapaciteit vergroot vanwege de zachte tegendruk van het water op zijn of haar lichaam waardoor je baby dieper leert ademhalen. Een floatsessie zorgt ook voor verlichting bij darmkrampjes, constipatie en reflux. Doordat je baby zelfstandig beweegt tijdens een floatsessie wordt het zelfvertrouwen gestimuleerd. Ook heeft het een positieve invloed op het slaapgedrag van je baby.

Hoe gaat een floatsessie:
Jullie zijn een half uur voor de sessie welkom. Er is dan voldoende tijd om je baby te laten wennen aan de omgeving en om je baby eventueel nog te voeden. Ik adviseer je om in ieder geval tien minuten van te voren aanwezig te zijn.
Als we beginnen aan de sessie starten we met het floaten. Je baby float tot maximaal 25 minuten in een speciale floatring in het baby spa bad dat gevuld is met heerlijk verwarmd water. Het kan ook zijn dat jouw baby na 5 minuten al niet meer wil, dan halen we hem of haar eruit. We bekijken hoe lang jouw baby het fijn vindt om te floaten maar tot een maximum van 25 minuten. In deze tijd is het mogelijk om ook nog even de hydromassage aan te zetten. Na het floaten volgt de Shantala baby massage. In overleg met jou besluiten we welk deel of delen we van het lichaam van jouw baby gaan masseren. De massage geef je zelf, ik demonstreer hoe je jouw baby moet masseren. Vervolgens mag je jouw baby weer aankleden en is de sessie afgelopen. Na de sessie is er eventueel nog tijd om je baby te voeden mocht hij of zij hongerig zijn van de sessie.

Het is handig om schone kleding, luiers en voeding en een hydrofiele luier mee te nemen naar de praktijk. Ik zorg voor een zwemluier, een badcape voor na het floaten en voor de massage olie.

Ik raad je aan om je baby ongeveer een half uur voor de floatsessie te voeden om het maximale uit de floatsessie te halen. Je baby wordt erg hongerig van het floaten. Je kunt eventueel ook in de praktijk je baby nog voeden in het half uur voordat de sessie begint.

Het beste moment, voor je baby, om te komen is na een slaapje en vlak na een voeding. Je baby is dan uitgerust en gevoed om zo lang mogelijk van de sessie te kunnen genieten.

Ik adviseer je om met niet meer dan twee volwassen personen te komen omdat het draait om een quality time moment, een liefdevol bindingsmoment. Dit is ook de reden waarom het niet aan te raden is om broertjes of zusjes mee te nemen. Tijdens een sessie is rust heel belangrijk waardoor we ook prikkels kunnen reduceren.

Uiteraard mag je foto’s maken van je superschattige kindje dat ligt te floaten maar daarna raad ik je aan om je telefoon of camera op te ruimen. Je baby vindt het niet leuk om tegen zo’n apparaat aan te kijken. Je baby kijkt liever jou in je ogen en  ziet aan jouw gezicht dat jij ook geniet. Bovendien kun je op die manier goed binding maken met jouw baby.

De prijzen:

~ Baby Spa Sessie   65 euro  ~
Baby Float sessie
Zwemluier
Badcape
Shantala Baby massage
Natuurlijke massage oliën

~  Baby Float sessie  50 euro  ~
Baby Float sessie
Zwemluier
Badcape

~  Slaap lekker sessie (avond sessie) 72,50 euro  ~
Baby float sessie
Zwemluier
Badcape
Shantala Baby massage
Natuurlijke massage oliën met essentiële olie

Het is ook mogelijk om een duo Baby Spa sessie of een duo Float sessie te boeken.
Bijvoorbeeld een tweeling, een neefje samen met een nichtje, moeders die vriendinnen zijn
of moeders die elkaar kennen van een zwangerschapscursus.
Een duo Baby Spa sessie kost 95,- euro.
Een duo Float sessie kost 70,- euro.

Cadeau tip: geef een Baby Spa sessie cadeau met een cadeaubon. Dan geef je een fantastische ervaring cadeau!
De cadeaubon is in te vullen met elk gewenst bedrag. Je kunt de bon kopen in de praktijk en wordt het feestelijk ingepakt zodat jij een mooi cadeau kunt geven. Ook is de bon digitaal verkrijgbaar. Vul het contactformulier in en dan regelen we verzending. Tevens is de bon per post te verkrijgen. Ook dan mag je het contactformulier invullen en zorg ik ervoor dat de bon wordt verstuurd.