<< ga terug naar Baby Spa

Jullie zijn een half uur voor de sessie welkom. Er is dan voldoende tijd om je baby te laten wennen aan de omgeving en om je baby eventueel nog te voeden. Ik adviseer je om in ieder geval tien minuten van te voren aanwezig te zijn.

Als we beginnen aan de sessie starten we met het floaten. Je baby float tot maximaal 25 minuten in een speciale floatring in het baby spa bad dat gevuld is met heerlijk verwarmd water. Het kan ook zijn dat jouw baby na 5 minuten al niet meer wil, dan halen we hem of haar eruit. We bekijken hoe lang jouw baby het fijn vindt om te floaten maar tot een maximum van 25 minuten. In deze tijd is het mogelijk om ook nog even de hydromassage aan te zetten. Na het floaten volgt de Shantala baby massage. In overleg met jou besluiten we welk deel of delen we van het lichaam van jouw baby gaan masseren. De massage geef je zelf, ik demonstreer hoe je jouw baby moet masseren. Vervolgens mag je jouw baby weer aankleden en is de sessie afgelopen. Na de sessie is er eventueel nog tijd om je baby te voeden mocht hij of zij hongerig zijn van de sessie.

Het is handig om schone kleding, luiers en voeding en een hydrofiele luier mee te nemen naar de praktijk. Ik zorg voor een zwemluier, een badcape voor na het floaten en voor de massage olie.

Ik raad je aan om je baby ongeveer een half uur voor de floatsessie te voeden om het maximale uit de floatsessie te halen. Je baby wordt erg hongerig van het floaten. Je kunt eventueel ook in de praktijk je baby nog voeden in het half uur voordat de sessie begint.

Het beste moment, voor je baby, om te komen is na een slaapje en vlak na een voeding. Je baby is dan uitgerust en gevoed om zo lang mogelijk van de sessie te kunnen genieten.

Ik adviseer je om met niet meer dan twee volwassen personen te komen omdat het draait om een quality time moment, een liefdevol bindingsmoment. Dit is ook de reden waarom het niet aan te raden is om broertjes of zusjes mee te nemen. Tijdens een sessie is rust heel belangrijk waardoor we ook prikkels kunnen reduceren.

Uiteraard mag je foto’s maken van je superschattige kindje dat ligt te floaten maar daarna raad ik je aan om je telefoon of camera op te ruimen. Je baby vindt het niet leuk om tegen zo’n apparaat aan te kijken. Je baby kijkt liever jou in je ogen en ziet aan jouw gezicht dat jij ook geniet. Bovendien kun je op die manier goed binding maken met jouw baby.

<< ga terug naar Baby Spa